TBM

TBM staat voor: Turven (7-8 jaar), Benjamins (9-10 jaar) en Mini’s (11-12 jaar). Dit zijn de eerste officiële leeftijdscategorieën. Hier wordt met namen gericht op de opbouw van basis rugby. De bal gooien en vangen, hoe een goeie tackel gemaakt wordt, het respect voor het rugby spelen en echt team spel, zijn dan ook de leidende draad binnen deze leeftijdscategorieën.  Op de TBM dagen worden deze geleerde dingen in praktijk gebracht. Deze TBM dagen zijn zaterdagen waarbij verschillende TBM teams samen komen en een toernooi spelen.

Naast de basis wordt er binnen deze drie categorieën ook opgebouwd naar het rugbyen op een groter veld, met meer spelers. Bij de turven is het veld 30 bij 20 meter groot en wordt er 7 tegen 7 gespeeld. Bij de Benjamins wordt er op een 45 bij 35 meter groot veld gespeeld (dit is ongeveer ¼ van een heel rugby veld) en wordt er 9 tegen 9 gespeeld. Bij de Mini’s is het veld 70 bij 45 meter groot (een half rugby veld) en wordt er met 12 tegen 12 gespeeld.

Vanuit de rugby bond worden er Nationale kampioenschappen georganiseerd voor de TBM teams. Deze worden in twee weekenden gehouden en zullen in toernooi vorm worden gespeeld.