Rugby Club Den Helder

Rugby Club Den Helder is opgericht in november 1975 en telt ongeveer meer dan 150 leden. Gevestigd aan sportpark de linie in Den Helder. Het heeft de beschikking over een seniorenteam welke uitkomt in de derde klasse Noord West. Daarnaast heeft de Club een aantal talentvolle dames die in een combinatieteam van meerder clubs uitkomen. Ook beschikt het over een veteranenteam (35+) Old Beachcombers.

De club is vooral een groeiende club met jeugd in alle categorie├źn. Sinds maart vorig jaar beschikt de club over een geheel nieuw clubhuis welke helaas door de uitbraak van de Corona pandemie nog altijd niet officieel geopend is. Maar zodra dit kan wordt dit feestelijk geopend en zal dat via diverse kanalen kenbaar worden gemaakt!

Het wedstrijdtenue waarin de teams van de Rugby Club Den Helder haar thuis- en uitwedstrijden in spelen is rood/geel (shirts en sokken) en zwarte broek.

Rugby

Volgens de legende is het ooit begonnen in 1823. In het dorpje Rugby pakte William Web Ellis tijdens een lokale voetbalwedstrijd de bal op, beukte zijn tegenstander aan de kant en drukte de bal in het doel.

Inmiddels is het uitgegroeid tot een wereldwijd bekende balsport waarbij sportiviteit en kameraadschap centraal staan tijdens een fysiek zware sport. Een sport waarbij geen enkel teamlid dezelfde bouw heeft en waarbij elke karaktereigenschap zijn eigen positie op het veld heeft.

Daarnaast staat het rugby bekend om zijn gezelligheid, maar wel met respect voor elkaar en een gezonde dosis zelfspot. Het is niet ongewoon dat hele gezinnen op de zondag aanwezig zijn voor, tijdens maar ook zeker na de wedstrijd.

Kom gerust eens langs en proef de echte sfeer die hoort bij een sportief samenzijn van gelijkgezinden, of nog beter neem je voetbalschoenen en sportkleren mee en kom op de woensdag of vrijdag lekker meetrainen.

U bent altijd welkom!